Lucrul de acasă, împreună cu familia. Provocare sau relaxare?

Lucrul de acasă, împreună cu familia. Provocare sau relaxare?

Poate fi o provocare să fii productiv și eficient în timp ce lucrezi de acasă, online, de la masa din bucătărie, cât timp copii aleargă prin casă, masa de prânz nu este pregătită iar telefoanele prin care primești alte sarcini urgente, sună necontenit.

Înainte să punem la cale un plan sau să primim sfaturi, cred că ar fi bine să acceptăm că este o situație dificilă, poate fi copleșitoare pentru oricine. Să ne normalizam puțin situația, nu suntem supereroi.

Ce putem face ?

În primul rând, este important să ne creăm un program, să stabilim exact orele între care vrem să lucrăm și să avem activități bine organizate pentru copii noștri în acel interval orar.

În al doilea rând, dacă aveți copii mici care dorm la prânz, folosiți-vă de acest timp. Puteți fi mult mai eficienți în două ore de liniște, decât în cinci ore în care sunteți întrerupți în mod repetat.

În al treilea rând, separați rolurile de părinți, de cele profesionale. Pentru a vă distanța fizic, dar și mintal, aranjați un loc în casă din care să lucrați în fiecare zi. Nu folosiți masa din bucătărie, canapeaua sau patul din dormitor. Creați un spațiu fizic și mintal în care să fiți la “birou”.

În al patrulea rând, planificați pauze scurte de 5-10 minute în fiecare oră, să puteți interacționa cu copii, să le răspundeți solicitărilor și să le dați următoarele activități.

În ultimul rând, stăm separați dar asta nu înseamnă că nu putem fi împreună cu bunicii, la telefon sau calculator, în timp ce mama și tata sunt la “birou”.

Clinica de Psihoterapie

Clinica de Psihoterapie reunește o echipă de psihoterapeuți specializați în terapie cognitiv-comportamentală și acreditați de Colegiul Psihologilor din România.

Contactează-ne

Clinica de Psihoterapie folosește COOKIES

Făcând clic pe „Da, accept” sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor instalate pe site. Acestea sunt folosite pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare posibilă.

Detalii