Psihoterapie individualã

Psihoterapie individualã

     Terapia cognitiv‑comportamentală este o formă de psihoterapie de durată relativ scurtă, eficientă în intervenţia diverselor probleme psihice cum ar fi: depresia, anxietatea, furia, problemele de cuplu, fricile şi abuzul/dependenţa de substanţe.

     Terapia se focalizează pe modul în care dumneavoastră ca pacient gândiţi (cogniţiile), comportaţi şi comunicaţi azi (în momentul evaluării) şi mai puţin pe experienţele pe care le‑aţi avut în copilăria timpurie.

     Numeroase studii au evidenţiat faptul că terapia cognitiv‑comportamentală este la fel de eficientă ca şi tratamentul medicamentos în intervenţia depresiei, a anxietăţii, a obsesiilor şi a altor frici. Chiar mai mult, datorită faptului că terapia poate fi învăţată şi aplicată de către pacient, efectele pozitive se menţin şi după întreruperea tratamentului.

     Când avem nevoie de psihoterapie individuală:

 

  ne simțim anxioși, frământați sau îngrijorați în diferite situații și în mod excesiv

avem atacuri de panică

ne simțim depresivi, avem gânduri negre și o dispoziție emoțională tristă 

avem probleme în relațiile cu ceilalți, în cuplu, familie, prieteni sau colegi

simțim stres sau burnout 

 trecem printr-o perioadă de separare sau divorț

 avem probleme de concentrare a atenției, tulburări de somn, probleme alimentare

   trecem prin doliu ca urmare a pierderii cuiva apropiat

   am suferit o traumă

 am fost diagnosticați cu o boală gravă

am fost victimele unui abuz emoțional, fizic sau sexual

avem o criză existențială

 

     Înaintea începerii terapiei cognitiv‑comportamentale, terapeutul vă va ruga să completaţi mai multe scale de evaluare în vederea identificării severităţii simptomelor şi a problemelor. Aceste scale evaluează nivelurile de depresie, anxietate, furie, frici, acuze fizice, personalitatea şi stilul de relaţionare a pacientului cu ceilalţi. Scopul acestei evaluări este adunarea unor informaţii cât mai complexe despre dumneavoastră, pentru a identifica exact ce probleme are (şi ce nu) pacientul şi cât de grave sunt aceste probleme.

     Terapeutul va concepe, împreună cu dumneavoastră, un plan de intervenţie, în care veţi stabili frecvenţa şedinţelor, importanţa tratamentului medicamentos, diagnosticul, scopurile pe care doriţi să le atingeţi în cadrul terapiei, dezvoltarea sau optimizarea unor abilităţi de care aţi putea avea nevoie; schimbări în stilul dumneavoastră de gândire, de comportament şi comunicare, precum şi alţi factori.

     Vă invităm la o programare față-în-față sau online la unul dintre psihoterapeuții clinicii noastre, formați în terapie cognitiv-comportamentală și acreditați de către Colegiul Psihologilor din România.

Clinica de Psihoterapie

Clinica de Psihoterapie reunește o echipă de psihoterapeuți specializați în terapie cognitiv-comportamentală și acreditați de Colegiul Psihologilor din România.

Contactează-ne

Clinica de Psihoterapie folosește COOKIES

Făcând clic pe „Da, accept” sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor instalate pe site. Acestea sunt folosite pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare posibilă.

Detalii