Psihoterapie familială

Psihoterapie familială

     La începutul intervenţiei, dumneavoastră, împreună cu terapeutul, veţi stabili anumite scopuri pe care veţi dori să le atingeţi. Pe măsură ce înaintaţi în terapie, aceste scopuri vor putea fi schimbate. Pe baza acestora, veţi putea urmări dacă starea dumneavoastră s‑a schimbat sau nu: aţi devenit mai puţin deprimat, anxios, furios etc.

     Aceste modificări pot să apară individual sau în terapie de familie, acolo unde întregul sistem lucrează împreună pentru îmbunătățirea dinamicii de familie. Oferiţi‑i periodic informaţii terapeutului despre progresul pe care credeţi că l‑aţi făcut în cadrul intervenţiei. Acest feedback din partea dumneavoastră poate fi util pentru identificarea tehnicilor care vă sunt de folos şi care nu.

 

Când avem nevoie de psihoterapie familială:

 

avem probleme de comunicare și neînțelegeri importante

conflicte frecvente

abuz verbal, fizic sau sexual

divorț în familii cu copii

neînțelegeri în familia extinsă

probleme decizionale și crize existențiale

schimbări majore, relocări, adaptare la altă cultură

 

     O parte dintre problemele cu care vă confruntaţi ar putea fi cauzate de modul în care v‑au tratat părinţii, fraţii sau persoanele apropiate, însă soluţia pentru problemele dumneavoastră se găseşte în modul în care gândiţi şi vă comportaţi în momentul de faţă. Iar această afirmație este valabilă și atunci când familia întreagă trece prin provocări.

     În terapie de familie, membrii întregii familii vor putea învăţa cum să schimbe modul în care relaţionează și gestionează dificultățile în momentul de faţă.

Clinica de Psihoterapie

Clinica de Psihoterapie reunește o echipă de psihoterapeuți specializați în terapie cognitiv-comportamentală și acreditați de Colegiul Psihologilor din România.

Contactează-ne

Clinica de Psihoterapie folosește COOKIES

Făcând clic pe „Da, accept” sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor instalate pe site. Acestea sunt folosite pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare posibilă.

Detalii